Digitalizare și Administrare Participativă

Alba Iulia – Orașul normalității!

DIGITALIZARE: Pentru fiecare dintre noi, indiferent de generații, statul la cozi cu orele in fața unor ghișee este o stare de neacceptat, de netolerat și de negândit. Nu îmi imaginez administrația publică locală din Alba Iulia condusă de oameni tineri și capabili procedând la fel ca pe vremea comuniștilor! SmartCity a fost inițial un termen, pentru ca mai apoi sa devină un proiect, apoi dorință și cred că trebuie să ne definească pe toți. Și dacă este așa, Alba Iulia nu poate fi “SmartCity”, iar cetățenii să stea la cozi cu orele și zilele pentru locurile de parcare!! Acesta este un exemplu de incompetență a actualei conduceri!

Am început să vorbim și să susținem ideea aceasta frumoasă de SmartCity uitând ce înțelege de fapt populația prima dată atunci când vine vorba de a administrație “smart”.

Voi susține și implementa în primul rând o DIGITALIZARE REALĂ a administrației publice locale. Ce vom putea plăti din fața oricărui calculator, laptop, smartphone, tabletă etc.:

-taxele și impozitele locale, care se pot achita și acum prin mai mulți pași

-amenzile, locurile de parcare cu plată sau cele rezidențiale

-cereri eliberări autorizații de construcții, concesionari

-orice altă cerere de eliberare documente, avize, autorizații

Vom reduce orice drum si interacțiune DIRECTĂ cu funcționarii Primăriei, astfel încât cetățenii să își poată rezolva problemele din fata propriului calculator!

Nu este nevoie ca albaiulienii să își sacrifice și timpul pentru a obține un document de la Primăria Alba Iulia! Pentru asta deja plătesc taxe și impozite. Iar din acestea, salariații Primăriei își iau apoi salariile. Deci nu este nevoie să le plătiți tălpile angajaților la stat, pentru că de fapt ei sunt n slujba noastră! Și pentru asta sunt plătiți, cu salarii mai mult decât decente.

ADMINISTRARE PARTICIPATIVĂ: Atât Legea administrației publice locale nr. 215/2001 cu rectificările ulterioare, cât și Codul Administrativ sau toate HG luate în ideea unei bune administrări a localităților pe raza României pun pe primul loc TRANSPARENȚA în conducerea unei UAT. Deși sunt prevederi atât de vechi, conducerea Primăriei Alba Iulia face tot posibilul pentru a încălca aceste drepturi cetățenești.

În anul 2020, cu atât de multe rețele de socializare, pot să îmi iau un angajament care va începe din prima săptămână de mandat:

  1. SECRETOMANIA ȘI JMENĂREALA din Primăria Alba Iulia dispar din prima săptămână de mandat! Niciun proiect nu mai trece pe după cortină și fiecare dintre ele este pre-anunțat și anunțat pe canalele oficiale ale Primăriei și ale mele personal. Cred că dacă Donald Trump poate să conducă SUA pe Tweeter, un primar la Alba Iulia poate folosi toate mijloacele pentru a ține comunitatea informată cu tot ce îi interesează!

  2. Număr unic de urgență pentru identificarea tuturor problemelor de natură edilitară din Alba Iulia!

  3. Conturile MELE personale de pe rețelele de socializare vor fi 24/24 la dispoziția albaiulienilor, ale celor care asigură practic salarizarea primarului.

  4. Crearea unei platforme de discuții 0N-LINE pentru prezentarea, discutarea și analizarea proiectelor importante din cadrul Primăriei Alba Iulia. Simulacrul de acum a ceea ce a ajuns “dezbaterea publica” nu mai este de ajuns pentru ca albaiulienii sa poată cu adevărat participa la orice subiect care interesează!

Împreună putem construi un viitor mai bun

Lider în consultanță

Lider în consultanță

O echipă concentrată cu un set de abilități specializate

O echipă concentrată cu un set de abilități specializate

Consilieri de încredere și profesioniști  pentru tine

Consilieri de încredere și profesioniști pentru tine

Experiența oferă rezultate mai bune

Experiența oferă rezultate mai bune

Fii alături de mine!

Noi suntem schimbarea! Noi suntem Alba Iulia!