Ne mințim frumos sau punem punctul pe rană? Ne vom sufoca economic!

Ne mințim frumos sau punem punctul pe rană? Ne vom sufoca economic!

Ceea ce nu o spune niciun politician astăzi este ce ne așteaptă peste doar câteva luni și cât de adâncă va fi criza economică. Și asta în timp ce aceiași politruci se grăbesc să deseneze rețele de drumuri și noi centuri rutiere sau linii electrice pe diverse hărți. Culmea, tot ei sunt cei care uită de fiecare dată câte sute de milioane de lei a aruncat pe geam Primăria Alba Iulia pe SF-uri, proiecte de PUZ și investiții care au rămas doar pe hârtie. Dacă vreun astfel de exponat ar fi călcat în vreo firmă privată (nu neapărat a mea, să nu fiu subiectiv), probabil că nu ar fi prins o lună de salariu… La Primăria Alba Iulia merge și așa…și merge de vreo 30 de ani.

Alba Iulia se va îndrepta spre acel punct în care vom avea proiecte foarte bune din punctul de vedere al administrației, dar nu vom mai avea surse de finanțare. Ajunge câte proiecte europene cu dedicație a contractat Primăria fără a aduce plus valoare, fără a crea venituri reale la buget, altele decât salariile unor bugetari din jurul actualului viceprimar cu vise de primar… Orice proiect european necesită și anumite cote de cofinanțare! Iar Primăria Alba Iulia va ajunge la gradul maxim de îndatorare și nu va mai putea contracta împrumuturi pentru noi contracte europene! Deci: de unde bani?!?

Am spus-o și o voi repeta de câte ori va fi nevoie! Avem nevoie urgentă de atragerea de investitori prin crearea unui parc industrial zonal, care să ofere alternative, dar și surse de venituri atât pentru localnici, cât și pentru administrațiile locale.

Cred cu tărie și SUSȚIN un PARC INDUSTRIAL CARE SĂ CUPRINDĂ ALBA IULIA – VINȚU DE JOS – CIUGUD – SEBEȘ. Numai așa vom putea crea cu adevărat o zonă industrială puternică, cu posibilitatea atragerii investitorilor din orice domeniu! Numai așa putem vorbi cu adevărat de o dezvoltare durabilă! Numai împreună putem fi puternici! Și acesta nu este un slogan electoral, ci o realitate economică!

Astăzi nu este despre a promite, ci despre a spune un ADEVĂR: nu ne va fi ușor! Va fi FOARTE GREU SĂ SCHIMBĂM ALBA IULIA cu adevărat! Dar, după 30 de ani, trebuie să începem! Iar de data aceasta va trebui să o facem cu ștampila de vot!

Și ÎMPREUNĂ o vom scoate la capăt!

#schimbaalbaiulia.ro #noisuntemschimbarea #noisuntemalbaiulia

Lazăr Ioan Bogdan

Primarul Noii Generații!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares